FG/DPO Diensten

Header afbeelding

Externe Functionaris Gegevensbescherming.

Het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) is voor bepaalde organisaties verplicht sinds de inwerktreding van de AVG.

Het betreft:

  • Overheidsorganisaties
  • Organisaties die bijzondere persoonsgegevens op grote schaal verwerken
  • Organisaties die op grote schaal individuen systematisch monitoren

De FG adviseert de organisatie inzake AVG verplichtingen en houdt toezicht op naleving hiervan. Hij of zij werkt samen met het toezichthoudende orgaan, de Autoriteit Persoonsgegevens, en voor zowel de interne organisatie als voor klanten en partners is de FG het centrale aanspreekpunt.

Veel bedrijven zullen iemand binnen de organisatie aanwijzen om deze taken op zich te nemen. Het probleem is echter dat deze functie veel tijd in beslag kan nemen, zeker als er nog weinig of geen kennis van zaken is. Daarnaast mag er geen sprake zijn van belangenverstrengeling en geniet deze persoon ontslagbescherming.

De AVG biedt gelukkig ook de mogelijkheid voor organisaties met een FG verplichting om een externe FG aan te stellen. Voor organisaties een ideale mogelijkheid om de juiste kennis op basis van deeltijd in te huren. Eigen medewerkers kunnen zich dan gewoon blijven focussen op hun eigen werk.

Fairview IT zorgt voor een gecertificeerde, externe Functionaris Gegevensbescherming tegen een scherp tarief.

Wilt u meer informatie?

Neem gerust direct contact op:

Jeroen de Koning (CIPP/E, CDPO)
06 30571921

Of gebruik de link naar het contactformulier:

Afspraak maken