Threat protection

Header afbeelding

Threat protection

De laatste jaren zien we een exponentiële stijging van het aantal Internetbedreiging. De motieven van de ontwikkelaars zijn divers. Zo bestaat er malware dat geschreven wordt voor politieke doeleinden (staten onderling of actiegroepen vs. corporates) en malware dat geschreven wordt voor financieel gewin (onderscheppen bankgegevens, doorverkopen waardevolle informatie etc.).

De laatste groep richt zich steeds meer op het MKB, omdat de beveiliging van informatie daar nog al eens te wensen over laat en de kans op succes dus groter is. Naast phishing technieken wordt hier steeds vaker gebruik gemaakt van Ransomware. Malware dat informatie versleutelt en waarvan de sleutel pas na betaling wordt vrijgegeven.

Een virusscanner en firewall alleen volstaat allang niet meer om dit soort bedreigingen het hoofd te bieden. Beveiligingsoplossingen zijn nodig op meerdere plekken –endpoints, datacenter en gateway- en dienen onderling en aan een wereldwijd beveiligingsnetwerk verbonden te worden om een betere bescherming te kunnen bieden.

Daarnaast bestaat steeds meer behoefte aan op cloud gebaseerde beveiligings oplossingen. Dit kan beheer- of kosten technisch gezien voordelen opleveren.

Fairview IT heeft gekozen voor Symantec als security partner, aangezien zij al lange tijd marktleider is op het gebied van Internetbeveiliging. Zij heeft met haar eigen Symantec Global Intelligence Network bovendien het beste zicht op de bedreigingen die op dit moment op het Internet aanwezig zijn.

Sinds de acquisitie van Messagelabs is Symantec ook marktleider op het gebied van hosted email filtering (malware en spam) en biedt een uitstekend alternatief voor de on premise variant. Ook de traditionele Symantec Endpoint Protection wordt tegenwoordig als cloud based variant aangeboden.

Het Threat Protection portolio bestaat uit de volgende oplossingen:

Afspraak maken?

Wij staan u graag te woord!

Bel 06 30571921 of stuur een e-mail

Geïntereseerd in Cloud oplossingen?

Wij begrijpen dat de aard van de bedrijfsvoering per bedrijf verschilt. Een advies op maat is daarom belangrijk. Wij komen dan ook graag langs voor een toelichting en om te kijken welke oplossing het best bij uw organisatie past.

Afspraak maken