Symantec Email Security.cloud

Symantec Email Security.cloud is een dienst die in- en uitgaande email beveiligt door middel van effectieve en accurate antimalware, antispam, content filtering en e-mail encryptie. Deze dienst draait op een eigen Cloud platform met een wereldwijde dekking en is ontworpen om een garantie af te kunnen geven van 100% virusonderschepping. Dit geldt zowel voor bekende als nog onbekende virussen. Daarnaast garandeert deze service 99% van alle spam tegen te houden. Beide garanties worden door middel van een SLA geeffectueerd.

Email Security.cloud beschermt organisaties tegen virussen, malware, spam, phishing en gerichte aanvallen welke via de e-mail gateway proberen binnen te komen. Het is een eenvoudige SAAS-oplossing die een onderhoud intensieve on premise-oplossing overbodig maakt.

Email Security.cloud wordt gevoed met informatie uit verschillende netwerken.

Allereerst trekt het continu lering uit de significante hoeveelheden e-mail die zij voor haar klanten filtert met de Cloud service zelf.

Daarnaast heeft Symantec een ‘Global Intelligence Network’ dat informatie verzamelt van miljoenen netwerken waar de beveiligingsproducten van Symantec geïnstalleerd zijn. Dit geeft in een vroeg stadium zicht op nieuwe bedreigingen, waardoor de benodigde beveiliging kan worden geleverd.

Verder wordt gebruikt gemaakt van het Symantec ’Probe Network’, een systeem van 3,5 email lokdoosjes (‘honeypots’) dat niets anders doet dan het verzamelen van spam en phishing. Het Probe Network heeft een wereldwijde dekking en onderschept 30 miljoen frauduleuze e-mails per dag, ongeacht de taal waarin het wordt verspreid.

Tot slot heeft Email Security.cloud nog haar eigen gepatenteerde ‘Skeptic’ netwerk. Dit onderschept zowel gerichte als opportunistische aanvallen met intelligente heuristische en analyserende technieken.

Deze gecombineerde intelligentie geeft goed inzicht in kwaadaardige URL’s en zorgt ervoor dat deze aanvallen geblokkeerd worden, voordat ze in de inbox belanden.

Betrouwbare service

Het heeft zo’n 10 jaar geduurd om een echt betrouwbare en accurate Cloud service te ontwikkelen voor het beveiligen en beheren van email. Symantec biedt tegenwoordig dan ook een SLA op de dienst die wordt ondersteund door een (wereldwijd) team van experts op het gebied van email beveiliging.

De service wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de gaten gehouden om de volgende performance doelstelling te kunnen garanderen:

 • Antivirus effectiviteit: 100% bescherming tegen bekende en onbekende virussen*
 • Antivirus accuratesse: niet meer dan 0.0001% ‘false positives’
 • Antispam effectiviteit: 99% onderschepping van spam
 • Antispam accuratesse: niet meer dan 0.0003% ‘false positives’
 • Email aflevering: 100% afleveringsgarantie
 • Doorlooptijd: gemiddelde tijd voor email scanning binnen de 60 seconden
 • Beschikbaarheid: 100% ‘uptime’ garantie van de service

Het Email Security-team houdt de resultaten nauwlettend in de gaten en begrijpt goed wat er nodig is om deze hoge standaarden te handhaven. De resultaten worden openlijk gepubliceerd op de Symantec website.

* binnenkomend via email

Advanced Threat Protection Email

Symantec Advanced Threat Protection (ATP) is een oplossing die geavanceerde malware proactief opspoort, prioriteert en verwijdert binnen het volledige netwerk. ATP Email haakt in op en verbetert de bestaande Symantec.cloud email filter. Dit component kan ook gekoppeld worden aan de modules ATP Endpoint en ATP Network. Zie meer informatie inzake Advanced Threat Protection bij de on premise sectie.

 

 

 

Symantec Endpoint Protection Cloud

Het aantal geavanceerde bedreigingen en gerichte aanvallen neemt snel toe. Het midden- en kleinbedrijf komt echter de middelen te kort om zich hier goed tegen te wapenen. Zo zien we een enorme groei van Ransomware het afgelopen jaar en deze richt zich nu ook steeds meer op de mobiele gebruiker.

Symantec Endpoint Protection Cloud is een marktleidende ‘security-as-a-service’ die altijd actueel is en eenvoudig te beheren. Het biedt daarnaast geavanceerde bescherming voor de gebruiker. Het bevat 1 console voor endpoint beveiliging, centraal management, beheer, beveiliging van mobiele apparaten en encryptie. De op cloud gebaseerde oplossing is eenvoudig uit te rollen en behoeft geen dedicated IT beheerder waardoor de beheerkosten ervan laag zijn.

Intelligente bescherming tegen de bedreigingen van nu.

Onderschep bedreigingen zoals Ransomware en ‘Zero-day Attacks’ met dezelfde vooraanstaande beveiligingsoplossing van Symantec die ook groot zakelijke klanten beschermen. Symantec Endpoint Protection Cloud:

 • Beschermt tegen Ransomware en ‘Zero-day Attacks’ met behulp van Symantec’s Global Intelligence Network
 • Beoordeelt bestanden op basis van reputatie met behulp van Insight technologie
 • Checkt het gedrag van bestanden en blokkeert het indien nodig met behulp van SONAR technologie
 • Beschermt Android apparaten tegen Malware en biedt de mogelijkheid een apparaat op afstand te wissen
 • Biedt de mogelijkheid USB devices te weigeren of als ‘alleen lezen’ in te stellen

Eenvoudig en snel uitrollen, managen en beschermen van clients.

 • Beschermt gebruikers op elk soort apparaat altijd en overal: PC’s, laptops, mobiele telefoons, tablets en servers (Windows, MAC, iOS en Android).
 • Combineert endpoint beveiliging, mobility en encryptie binnen 1 cloud based console.
 • Creëert policies op basis van gebruikers die naadloos worden toegepast op al hun apparaten.
 • Zorgt ervoor dat de oplossing automatisch actueel wordt gemaakt met de laatste virus definities.
 • Biedt flexibele uitrol mogelijkheden zoals ‘self-enrollment’ of ‘push-enrollment’ voor Windows apparaten. Voeg gebruikers eenvoudig toe binnen de portal en authentiseer ze met ‘Directory Sync’.
 • Genereert heldere rapportages over o.a. apparaat status, bedreigingen, uitrol overzicht etc.

Marktleidende beveiligingsoplossing met lage beheer kosten

 • Ontworpen voor budgetten binnen het midden- en kleinbedrijf.
 • Cloud based service, waardoor infrastructurele investeringen overbodig zijn.
 • Geen dedicated IT specialist nodig voor dagelijks beheer.

Geïntereseerd in Cloud oplossingen?

Wij begrijpen dat de aard van de bedrijfsvoering per bedrijf verschilt. Een advies op maat is daarom belangrijk. Wij komen dan ook graag langs voor een toelichting en om te kijken welke oplossing het best bij uw organisatie past.

Afspraak maken