Information Protection

Header afbeelding

Information Protection

Elke organisatie beschikt over bedrijfsgevoelige informatie. Naast uw personeel zijn dit de kroonjuwelen van uw bedrijfsvoering en wanneer deze ‘op straat komen te liggen’, kan dit een enorme impact hebben. Variërend van reputatieschade tot verslechtering van uw concurrentiepositie. In ieder geval heeft het lekken of verliezen van informatie in de meeste gevallen nadelige financiële consequenties.

Internet criminelen hebben in de loop der jaren ontdekt dat met het stelen van informatie behoorlijk veel geld verdiend kan worden. Zij ontwikkelen daarom malware, waarmee in stilte kleine, gerichte aanvallen worden uitgevoerd. De gestolen informatie verkopen zij vervolgens door aan een belanghebbende. Niet alleen deze malware zorgt voor het gevaar dat bepaalde informatie in verkeerde handen terecht komt. Ook goed- en kwaadwillende medewerkers kunnen de oorzaak zijn. De eerste groep zijn medewerkers die onbewust een fout maken. Denk bijvoorbeeld aan een document dat per ongeluk naar de verkeerde persoon wordt gemaild of een medewerker die een document naar zijn/haar Internet email adres stuurt om er thuis verder aan te werken. Bij de tweede groep kunt u denken aan personen die ontslagen zijn, of bij de concurrent gaan werken en bepaalde klantinformatie willen meenemen. Het is dus belangrijk om naast een goede beveiliging tegen malware ook een oplossing te hebben, die uw organisatie beschermt tegen het al dan niet opzettelijk lekken van informatie.

Sinds begin 2016 is een organisatie in Nederland verplicht in het kader van de Wet Meldplicht Datalekken het lekken van persoonsgegevens te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij aangetoonde nalatigheid kan dit leiden tot aanzienlijke boetes.

Naast het voorkomen van datalekken op basis van gebruikers policies dient u er voor te zorgen dat de toegang tot bedrijfsgevoelige informatie wordt gecontroleerd en het delen ervan op een verantwoorde wijze (versleuteld) plaatsvindt, zodat alleen diegenen toegang hebben tot die informatie waarvoor het bedoeld is. Dit kan een hele uitdaging zijn als we bedenken dat steeds meer bedrijfsinformatie in de cloud en op mobiele apparaten worden opgeslagen, waardoor de traditionele perimeter verdwenen is.

Binnen het Symantec porfolio bestaan zeer goede data loss prevention-, encryptie- en authenticatie oplossingen voor dit soort vraagstukken. Het maakt daarbij niet uit waar de informatie zich bevindt.

Sinds de acquisitie van BlueCoat heeft Symantec bovendien een uitstekende Cloud Access Service Broker (CASB) oplossing in haar portfolio waarmee beheer en beveiliging wordt geregeld van al uw cloud applicaties.

 

Fairview IT biedt de volgende oplossingen voor het beschermen van bedrijf kritische informatie:

Afspraak maken?

Wij staan u graag te woord!

Bel 06 30571921 of stuur een e-mail

Geïntereseerd in Cloud oplossingen?

Wij begrijpen dat de aard van de bedrijfsvoering per bedrijf verschilt. Een advies op maat is daarom belangrijk. Wij komen dan ook graag langs voor een toelichting en om te kijken welke oplossing het best bij uw organisatie past.

Afspraak maken