Symantec Email Safeguard

Email safeguard biedt extra functionaliteiten bovenop de cloud based AntiSpam en AntiVirus dienst (Zie: Threat Protection – Cloud Portfolio - Email Security.cloud), namelijk:

 • Data Protection
 • Encryption

Wat doet het Data Protection component?

Email Data Protection identificeert en beheert betrouwbare of onbehoorlijke inhoud van email die verstuurd of ontvangen is binnen een organisatie. Eenvoudige templates helpen je om policies aan te maken die er voor zorgen dat je aan compliancy eisen voldoet die voor de organisatie gelden. Daarnaast helpt het het risico van datalekken te verminderen. De dienst analyseert meerdere email componenten, zoals de inhoud, het onderwerp en tekst binnen Microsoft Office documenten en PDFs (embedded of attached). Voor inhoud dat op basis van de ingestelde policies wordt onderschept geldt bepaalde acties en kan pas worden doorgelaten bij eventuele goedkeuring.

Wat doet het Encryption component?

Er zijn 2 vormen van encryptie mogelijk in de Email Safeguard bundel:

 • Enforced TLS : met de Email Safeguard krijgen klanten toegang tot het managen en creeren van ‘Transport Layer Security (TLS) enforcements’ direct op de beheer portal. TLS encryptie zorgt dat bedrijven veilige communicatielijnen met hun zaken partners kunnen opzetten, zodat de email stroom tussen hen versleuteld wordt zonder benodigde handeling van de verzender. De inhoud van het bericht blijft wel transparant voor de verzender en ontvanger.
 • Policy Based Encryption Essentials : met behulp van een outlook plugin kan je de inhoud van de mail in een paswoord beveiligde PDF bij de ontvanger terecht laten komen. Je kan dan nog kiezen of de ontvanger het wachtwoord kan kiezen of de verzender deze mag bepalen.

Symantec DLP for Cloud

Veel organisaties stappen vanwege de vele voordelen over op het gebruik van cloud applicaties. De vraag is of de informatie daar goed genoeg beveiligd wordt. Vaak is er een zekere mate van ingebouwde basis beveiliging aanwezig, maar bedrijven zouden er goed aan doen een extra beveiligingsschil te overwegen om een cloud dienst heen. Organisaties die cloud applicaties gebruiken hebben een uitgebreide Data Loss Prevention oplossing nodig om informatie te localiseren, monitoren en beschermen, zodat ze weten wie wat waar doet met deze informatie. Vervolgens kan de oplossing voorkomen dat bepaalde bedrijfsgevoelige informatie de organisatie verlaat.

Symantec DLP for Cloud is een uitgebreide beveiligingsoplossing die naadloos integreert met Office 365. Het biedt extra beveiliging van uw waardevolle informatie, door uitgebreide mogelijkheden voor wat betreft detectie en incident opvolging. Symantec DLP zorgt voor de extra beveiligingsschil die u er van verzekert dat uw waardevolle informatie uit handen blijft van onbevoegden.

Symantec DLP for Cloud is een op cloud gebaseerde service die toegevoegd is aan haar marktleidende DLP oplossing. Hiermee bestaat de mogelijkheid om met een centrale beheer console uw beveiliging policies toe te passen op informatie dat zich zowel on premise als off premise bevindt.

Symantec VIP Access Manager

Ondernemingen van elke grootte neigen over te stappen naar de Cloud omwille van productiviteit, maar de vraag die steeds terugkomt is: hoe veilig is mijn informatie in de Cloud? Symantec VIP Access Manager is het nieuwe toegangsplatform dat ‘Single Sign-On’ (SSO) integreert met sterke ‘Multi Factor’ Authenticatie, toegangsbeheer en gebruiker management. Voor zowel de beheerder als de gebruiker is het een prettige authenticatie tool voor het gebruik van zakelijke- en privé applicaties. Symantec VIP Access Manager lost cloud beveiliging issues op door gebruik te maken van identiteit en context gebaseerde toegangscontrole voor meerdere cloud applicaties. Binnen Symantec VIP Access Manager kan een beheerder policies definiëren die gebruik maakt van de ingebouwde gebruiker directory of bestaande ‘Identity Management’- infrastructuur om zodoende beveiliging en compliancy te waarborgen voor applicaties, zonder de productiviteit in de weg te staan.

Beveiliging van Cloud applicaties kan niet effectief zijn als het een negatieve gebruikservaring geeft en daardoor niet de productiviteit biedt die men beoogde tijdens de selectie ervan. Symantec VIP Access Manager verhoogt de gebruikservaring door de medewerker 1 x te laten inloggen. Ook als zij vanaf een mobiele apparaat willen inloggen. Dit komt de visibiliteit en beveiliging ten goede, omdat gebruikers dan niet geneigd zijn om alternatieve routes te nemen om bij bepaalde applicatie te komen.

De voordelen in het kort:

 • Flexibele uitrol – beschikbaar als on premise of hosted service. De cloud variant is eenvoudig te benaderen door de interne, mobiele en ‘remote’ user.
 • Toegangbeheer met sterke authenticatie – ‘Multi Factor’- authenticatie en de mogelijkheid tot aanmaken van identiteit en/of context gebaseerde policies. Extra authenticatie mogelijk voor bepaalde applicaties (eenmalig password, biometrische authenticatie, digitaal certificaat)
 • Betere gebruikservaring voor betere beveiliging – medewerkers hoeven niet meerdere passwords te onthouden (en te noteren), omdat ze in dit geval maar 1 x hoeven aan te loggen. Hierdoor verdwijnt bovendien de neiging te kiezen voor een alternatieve route.

Symantec Blue Coat Cloud Data Protection Gateway

De integratie van Symantec DLP  met Blue Coat Data Protection (CDP) zorgt ervoor dat bedrijven hun bestaande DLP policies kunnen gebruiken om bedrijfsgevoelige informatie in cloud applicaties te versleutelen en te authentiseren.

Binnen de oplossing wordt verkeer naar cloud apps onderschept door de CDP gateway. De gateway gebruikt vervolgens de Symantec DLP detection engine om de aanwezigheid van bedrijfsgevoelige informatie vast te stellen.  Aan de hand van de DLP policies krijgt de CDP gateway instructies om informatie te encrypten en/of voor de toegang tot de informatie authenticatie toe te passen.

Symantec Blue Coat Cloud Access Service Broker

Symantec BlueCoat Access Service Broker (CASB) zorgt ervoor dat informatie veilig gedeeld en opgeslagen kan worden binnen betrouwbare cloud applicaties. Het geeft een goed inzicht in alle zakelijke bestanden die door gebruikers worden opgeslagen en gedeeld in Office 365, Google Drive, Box, Dropbox, Amazon Web Services, Oracle en Salesforce. De CASB oplossing is ontwikkeld om organisaties de belofte van de productiviteitsverhoging door cloud applicaties waar te maken. Het creëert een helder beeld van de manier waarop de apps worden gebruikt en biedt mogelijkheden beheer policies toe te passen.

Met de CASB oplossing kan de IT organisatie:

 • Alle cloud applicaties die zakelijk gebruikt worden opsporen (‘Shadow IT’)
 • Beheer policies voor cloud applicaties toepassen
 • Extra policies toepassen op bedrijfsgevoelige informatie
 • Afwijkend gedrag detecteren en blokkeren dat duidt op kwaadaardige handelingen
 • Beheer en zichtbaarheid van de cloud applicaties integreren met bestaande beveilings oplossingen
 • Bedrijfsgevoelige informatie binnen cloud applicaties encrypten en op de toegang authenticatie toepassen.

Geïntereseerd in Cloud oplossingen?

Wij begrijpen dat de aard van de bedrijfsvoering per bedrijf verschilt. Een advies op maat is daarom belangrijk. Wij komen dan ook graag langs voor een toelichting en om te kijken welke oplossing het best bij uw organisatie past.

Afspraak maken